За връзка с нас:

Тел.: +359 (2) 983 1991   |   Факс: +359 (2) 416 2960   |   Мобилен: +359 (898) 743 854

За фирмата

Оверлак е вече ОКЕМА. Ново име -същите ценности.

История:

Фирма Оверлак ЕООД, София, България е приемник на Новокем България ООД, регистрирана 2005 г. като дъщерна фирма на Novochem Ltd. Унгария, член на холдинга Оверлак.

 

Чрез повишаване на уставния капитал през 2008 г. фирма Overlack AG - Германия, придобива 60% от търговското дружество, а след последващо изкупуване на останалия дял на Novochem Ltd., през лятото на 2009 г., става собственик на цялото дружество.

 

Като дъщерна фирма на OQEMA AG - Германия, един от водещите европейски дистрибутори на химически суровини, полупродукти и специални химикали както в сферата на органичните така и в неорганичните химически производства – ние предлагаме на нашия пазар широк асортимент химически продукти, на база партньорството ни с утвърдени производители като Alberdingk Boley,  BASF, EVONIK INDUSTRIES, LANXESS IPG- BAYFERROX- пигменти за бои и лакове, бетонни изделия, пластмаси; оцветители за асфалт -Bayferrox 130A, 130C, SYNTHOMER (POLYMER LATEX), SHELL CHEMICALS, SASOL, INEOS OXIDE, TIARCO CHEMICAL EUROPE, CINKARNA- TiO2, CARUS Europe- KMnO4, Berg+Schmidt и др.

 

Понастоящем търговските цели на фирмата са:

 

  • Установяване на сериозни пазарни позиции на пазара на химически продукти в България в тясно сътрудничество с нашите партньори.
  • Реализиране на отличните търговски практики на фирмите в холдинга ОКЕМА на нашия пазар.
  • Професионално отношение към настоящи и бъдещи клиенти и доставчици.
  • Развитие и задълбочаване както на търговските взаимоотношения, така и техническа, технологична и логистична подкрепа на нашите клиенти и партньори.

 

Използвайки отлично координираната структура на групата ОКЕМА ние сме в състояние да доставяме също така различни химически суровини и продукти, произвеждани в Централна и източна Европа от местни производители.

 

Принципи в нашата работа:

 

  • Надеждност и партниране в целия търговско-логистичен процес
  • Диалог и откритост към клиентите и доставчиците
  • Техническа и технологична помощ и съдействие
  • Търсене и доставка на конкретен продукт
  • Гъвкавост, оперативност

Оверлак ЕООД, България е официалния  вносител и дистрибутор на Alberdingk Boley, реномиран производител на ленено и рициново масло и деривати.

 

Информация за Alberdingk Boley


 

Оверлак ЕООД България е местният дистрибутор на BASF за прод. групи: безфталтни и фталатни пластификатори за PVC: HEXAMOLL DINCH, PLASTOMOLL DOA;PALATINOL N;10-P и др.; , полупродукти-бутандиоли/ NMP,NEP,GBL,GBL/, етаноламини/ MEA, DEA, TEA/,капролактам и адипинова к-на.

Също така предлагаме нямои промишлени разтворители и коалесценти - търг. марка solvenon и специални химикали.


 

Оверлак ЕООД, България е официалния  вносител на Carus Europe, реномиран производител на калиев перманганат.


 

Оверлак ЕООД, България е директен вносител и дистрибутор за България на Cinkarna, Словения, реномиран производител на титанов диоксид.


 

Оверлак ЕООД, България е официалния  вносител на Evonik Industries по продуктовите групи:аерозили и динасилани.


 

Оверлак ЕООДе контрактен дистрибутор за България на Lanxess IPG (Inorganic Pigment Group), водещия световен производител на неорганични пигменти - желязо оксидни, хромоксидгрюн - познати под търговските марки: Bayferrox, Colortherm, Chromoxidgrün, Bayscape, Bayoxide.

Железооксидните пигменти Bayferrox са с широко приложение: пигменти за бои и лакове, оцветители за бетонни изделия, керемиди и др., оцветители за асфалт-велоалеи, паркови алеи, оцветени асфалтови елементи, пластмаси и редица др.

 

Продукти на Lanxess и приложения


 

Оверлак ЕООД е официален представител и дистрибутор на Synthomer, водещ световен производител на латексови дисперсии за лако бояджийската промишленост, строителна химия, битумни и циментови модификации и хидроизолации,текстил, килимарство, и редица други.


 

Оверлак ЕООД, България е официалния  вносител на продуктите за козметичната индустрия и олеохимикали Berg+Schmidt с търговски марки BergaBest, BergaCare, BergaMuls и други.